Staro, skoro zaboravljeno jelo, ja je obožavam :)))
Sastojci:
potrebno je
2 dl vode
Sastojci:
potrebno je
2 dl vode
2 dl mlijeka
300-400 g sira ili kajmaka
8 kašika kukuruznog brašna
1 kašika
masti nerastopljene (ako se koristi kajmak ne treba)
1 kašičica soli
300-400 g sira ili kajmaka
8 kašika kukuruznog brašna
1 kašika
masti nerastopljene (ako se koristi kajmak ne treba)
1 kašičica soli
Priprema:
1.
Mlijeko, vodu i mast staviti da prokuva, dodati sir, posoliti i izmiješati
2.
1.
Mlijeko, vodu i mast staviti da prokuva, dodati sir, posoliti i izmiješati
2.
Kad ponovo prokuva smanjiti temperaturu, sipati kukuruzno brašno i neprekidno miješati da polako krčka 10-ak minuta. Kad se po dnu posude “uhvati” kao da je malo prigorila, gotova je.
3.
Poslužiti uz kiselu pavlaku, jogurt ili kiselo mlijeko, a može i salata po želji.
3.
Poslužiti uz kiselu pavlaku, jogurt ili kiselo mlijeko, a može i salata po želji.
Izvor: bakini recepti
Nema komentara:
Objavi komentar