PRATITE NAS NA FACEBOOK-u.KLIKNITE NA "Svidja mi se" HVALA ..

utorak, 28. veljače 2017.

Crno grožđe za ljepotu i zdravlje



Crno grožđe je odlična za zdravlje kože i kose. Osim toga, ovaj prirodni proizvod će vam pomoći da imaju lijepe kose i savršenu mladenačke kože.

Grožđe je namirnica koja obiluje fitoflavonidima koji povoljno djeluje na organizam. Sadrži fosfornu kiselinu i silicij koji blagotvorno djeluju na zdravlje kože i kose. Grožđe je prirodan tonik koji krijepi i jača organizam.
Posebno su značajne i sjemenke crnog grožđa, koje sadrže tvari koje smanjuju razinu kolesterola u krvi. Danas postoje mnogi standardizirani ekstrakti sjemenki crnoga grožđa koji se uzimaju kao sok. Ulje koštica crnoga grožđa koristi se i u kozmetici jer povoljno djeluje na elasticitet kože, a pogodno je i za tretiranje proširenih vena i ispucanih kapilara.

Malo više o prednostima konzumiranja grožđa

Grožđe je dobar izvor vitamina. Ovdje pišemo o crnom grožđu, ali trebamo znati da svaka vrsta grožđa obiluje vitaminima. Naime bobice grožđa su prepune važnih vitamina poput vitamina A, vitamina C, vitamina B6, vitamina B i folne kiseline. Oko 100g grožđa sadrži blizu 20-25% dnevne potrebe za vitaminom C.

Grožđe bogate su esencijalnim mineralima

Jedan od razloga zašto je grožđe dobro za vaše zdravlje i zašto treba biti dio vaše svakodnevne prehrane je zbog različitih minerala koje vaše tijelo može dobiti iz tih plodova. Najznačajnije minerali prisutni u grožđu su mangan i kalij. Ovi minerali su neophodni za održavanje dobrog zdravlja, smanjuju rizik od hipertenzije, pomažu kod depresije i djeluju na imunitet. Ostali minerali koji se nalaze u grožđu su bakar, cink, kalcij, fosfor, željezo i selen.
Izvor: Zdravlje iz prirode.

Nema komentara:

Objavi komentar