PRATITE NAS NA FACEBOOK-u.KLIKNITE NA "Svidja mi se" HVALA ..

nedjelja, 26. veljače 2017.

GLAVNI KRIVAC ZA GOJAZNOST: Hronični stres utiče na povećanje telesne težine!



Engleski znanstvenici su usporedili razinu stresa i tjelesne težine više od 2.500 muškaraca i žena starijih od 54 godina, koji su sudjelovali u studiji istraživanja starenja.
Studija, objavljena u časopisu Hang pokazala da stres utječe na uzgoj i mršavljenje.Naučnici kontroliranu količinu hormona stresa poznata po imenu kortizola, koji se nalazi u uvojcima kose.
"Komadi smo otkrili da razina kortizola značajno utjecati na veći opseg struka i veći indeks tjelesne mase. Ovi rezultati pokazuju da kronični stres povezan s pretilošću ", rekao je autor istraživanja Sara Jackson.
Kortizol je hormon koji proizvodi u nadbubrežne žlijezde, te u vrijeme stresa otpušta u krvotok. Osim suzbijanju upale i regulaciji krvnog tlaka, kortizol pomaže održavanje razine šećera u krvi. Oslobađanje kortizola aktivira receptore gusto smješteni su u visceralne masnom tkivu koje okružuje ljudskih organa, što objašnjava vezu s dobivanjem i gubitka težine. Obično se provjerava kroz krvi, urina i sline, ali to pokazuje sliku baš u ovom trenutku.
"Razina kortizola varira tijekom dana, ovisno o vremenskim uvjetima, što jesti, iznenadni stres, pa čak i bolesti. Dakle, krv, urin i sline ne može pokazati pravo stanje kada je u pitanju dugoročni stres ", rekao je Jackson.

Izvor: Domaci Kolaci

Nema komentara:

Objavi komentar