PRATITE NAS NA FACEBOOK-u.KLIKNITE NA "Svidja mi se" HVALA ..

utorak, 14. ožujka 2017.

Soda bikarbona može da preporodi kožu i kosu



Sodu bikarbonu svi imamo u kući, a većina je rijetko kada koristi. Ipak, ona može učiniti čuda s kožom i kosom. Pored toga što izbjeljuje zube, evo za šta sve možete je koristiti.

Piling
Ukoliko pomiješate sodu bikarbonu s vodom, dobit ćete smjesu odličnu za piling lica. Ona će ukloniti sve mrtve stanice s lica i koža će vam izgledati sjajno.

Uklanja naslage
Dodajte sodu bikarbonu u šampon prilikom pranja kose. Ona će ukloniti sve naslage koje su se nataložile na vlasi. Naročito je korisna ako koristite više preparata za njegu kose.

soda-bikarbona-njega-300x225

Očistite četke
Ne samo da uklanja naslage s kose, već i sa češlja i četki. Sve što vam je potrebno jeste vruća voda i soda. Pomiješajte ih i potopite četke.

Omekšava zanoktice

Jeste li znali da soda bikarbona omekšava zanoktice? Pomiješajte je s vodom i nanesite na kožicu i nokte četkicom od laka za nokte. Nježno trljajte i riješit ćete problem s zanoktice.

Njega stopala

Vruća voda i soda bikarbona će učiniti čuda s vašim umornim stopalima. Ne samo da će omekšati kožu, već će vas i potpuno relaksirati. Odlično je za pedikuru kod kuće.

Neželjene bradavice

Stručnjaci tvrde da će soda bikarbona u smjesi s limunovim sokom ukloniti neželjene bradavice. Pomiješajte ih i nanesite na bradavicu koju želite ukloniti. Ostavite da se osuši i isperite kosu vodom.

Izvor: zenstvena.com

Nema komentara:

Objavi komentar