ponedjeljak, 13. ožujka 2017.
MOŽDA ZVUČI SMJEŠNO, ALI PRI KUHANJU JAJA POSTOJE PRAVILA!
Da, i kuhanje jaja zahtjeva posebno znanje i vještinu. Na ovome insistiraju veliki kulinari, naglašavajući da jaje treba da bude dobro kuhano, ali da pritom ne djeluje kao da je “gumeno”.
Poslje kuhanja trebalo bi da ostane prijatnog mirisa, sa bjelancetom jednako kuhanim i prhkim žumancetom.
Da biste dobili tvrdo kuhana jaja po želji, prvo ih treba direktno iz frižidera potopiti u hladnu vodu, sa tri prsta vode iznad. Čim voda provri posudu sklonite sa strane šporeta. U tom momentu jaja su već meko kuhana.
Ako želite da budu tvrdo kuhana, ostavite ih u vrućoj vodi još pola sata. Poslije kuhanja, jaja operite ispod mlaza hladne vode, da bi se prekinulo širenje toplote i lakše skinula ljuska.
http://www.narodnilijek.com/
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar