PRATITE NAS NA FACEBOOK-u.KLIKNITE NA "Svidja mi se" HVALA ..

petak, 17. ožujka 2017.

Masaža stopala kao lek za različita oboljenja (uputstvo)!



Iako zvuči neobično i skoro neverovatno, na stopalima se nalaze tačke koje su povezane sa određenim organima.Njihovom stimulacijom, tačnije, masažom, stimuliše se i rad tih organa. Cela ova veština, ili nauka, u zavisnosti od pogleda, naziva se refleksologija i već se hiljadama godina koristi u Kini, ali od nedavno i u svim delovima sveta.

Upravo zahvaljujući velikom interesovanju i dugom istraživanju nastale su „mape“ stopala koje pokazuju koje tačke imaju vezu sa kojim organom. Stopala i organi povezani su nervnim sistemom, a rezultati su izuzetni. Ova masaža bazira se na pokretanju uspavane unutrašnje energije.

Kako se radi masaža stopala?

Nije teško naučiti ovaj interesantni vid lečenja, tako da se možete masirati i sami. Ipak, naravno, najlepše je kada Vam masažu pruža druga osoba, a Vi imate mogućnost da se u potpunosti opustite. Masaža traje svega 15-20 minuta, ali prethodno treba proučiti nekoliko detalja. Pre masaže, zagrejte oba stopala, kako biste poboljšali cirkulaciju.

U zavisnosti od toga koje organe želite da stimulišete, pritiskaćete određene tačke. Ipak, stručnjaci preporučuju masažu celih stopala, pošto bez obzira na to što Vam je neki organ u potpunosti zdrav, neće mu škoditi još malo podsticaja. Kako bi bila delotvorna za ceo organizam, masaža treba da se obavlja u oba pravca: od vrhova stopala prema srcu i obrnutno, prema prstima.

Refleksne tačke masiraju se kružnim pokretima, u smeru kazaljke na satu, od 10 do 30 sekundi svaka. Ukoliko je neka tačka previše osetljiva, treba skratiti vreme masiranja, ali ponoviti više puta. Kako bi se postigli najbolji rezultati, masažu treba početi tretiranjem tačaka koje utiču na organe za eliminisanje nečistoća iz organizma, kao što su: bubrezi, jetra, bešika, žuč, pluća. Ukoliko želite da masirate samo konkretne tačke pogledajte gornju sliku.

Ove tačke potrebno je stimulisati čak i ako nemate problema sa nekim od navedenih organa. Istraživanja su pokazala da se na završecima nerava na stopalima nakupljaju soli kalcijuma i kristali mokraćne kiseline, što dovodi do otežanog rada žlezda i organa. Ova nakupljanja posledica su hodanja, stajanja, neudobne odeće, ali ni stresa. Nakon što se završi tretiranje organa za čišćenje, treba preći na tačke za organe koji izazivaju posebne probleme. Tačnije, prelazi se na tačku koja stimuliše oboleli organ.

Da li masaža treba da boli?

Refleksna masaža ne treba da bude bolna, ali se može desiti da određena tačka izaziva jak bol, što je najčešće znak nekog prikrivenog problema sa određenim organom. Na taj način otkriva se koje organe treba tretirati više. Masaža je na jedan način dijagnostički tretman, pošto oštar i prodoran bol najčešće ukazuje na akutni, a tuplji bol na hronični problem.

Ukoliko se masaža koristi samo za opuštanje, tretman treba početi masiranjem nožnog palca u svim pravcima, pošto je direktno povezan sa nervima glave. Ostale delove treba masirati u smeru suprotnom od kazaljke na satu. Ova masaža izuzetno je delotvorna za stresne i napete situacije. Takođe, masažom stopala, posebno palca, može se postići i znatno bolji san pa čak i izlečiti nesanica.

Koliko dugo se primenjuje masaža stopala?

Terapija masažom može se primenjivati svaki dan 10 ili 20 dana, ali zatim treba napraviti pauzu. Ukoliko se masaža radi preventivno i radi poboljšanja celokupnog rada organizma, izvodi se jednom nedeljno. Refleksna masaža podjednako je učinkovita i kod dece i kod odraslih, ali su istraživanja pokazala da nije preporučljiva trudnicama, osobama sa povišenom temperaturom, unutrašnjim krvarenjem, trombozom ili ugrađenim pace maker aparatom.

Refleksologija se najčešće primenjuje za lečenje glavobolje (migrene), sportskih povreda, bolova u ramenima ili kolenima, menstrualnih bolova, problema kičmenog stuba. Izuzetno je korisna za poboljšanje varenja i uspešno rešava probleme bolova u želucu, pojačane kiseline, nadimanja ili dijareje.

Koristi se i za lečenje disajnih puteva, posebno oboljenja kao što su astma, bronhitis i upala sinusa. Masaža stopala, ali i svaka masaža, podstiče cirkulaciju što dovodi do većeg protoka kiseonika u organizmu i lečenja problema kao što su bolovi u listovima i grčevi u nogama. Mnogi ipak ovu masažu koriste kako bi poboljšali celokupan organizam i imunitet ili se rešili hroničnog umora. Posebno su važna dejstva ove masaže na mentalne sposobnosti, smanjenje stresa, depresije i anksioznih stanja kao i poboljšanje koncentracije i kreativnosti.

Izvor:telegraf.rs

ZBOG OVIH ČINJENICA NIKADA VIŠE NEĆETE KONZUMIRATI KONVECIONALNU PILETINU!



Donosimo vam na žalost još jednu veoma šokirajuću činjenicu, kako se čovijek zapravo truje hranom koju kupuje i konzumira.

 Kako je u cilju smanjiti broj populacije na planeti zemlji i ostaviti samo najjače koji pretrpe i prežive sve otrove koje unesu putem hrane u svoj organizam.

U današnjoj temi ćemo diskutovati i piletini, o tome kako bi ste samo trebali konzumirati piletinu koja je organskog ( Domaćeg) porijekla.

 Da apsolutno ne bi ste smjeli konzumirati piletinu koja se uzgaja na malim korporativnim farmama. Kojima je samo cilj što veća prodaja i profit.

Pa tako piliće hrane antibioticima, kako bi postali otporni na bakterije, a zapravo u njihovom organizmu se stvaraju bakterije koje postaju otporne na antibiotike.

Ista stvar je i sa ribom. Konzumirajte samo onu koja je friško upecana. Inače u suprotonom u vaš organizam unosite mnoštvo bakterija otpornih na antibiotike i pogoršavate vlasito zdravlje.

Još jedan veliki problem sa piletinom jeste taj da u piliće se ubrizgavaju voda i so. Kako bi dobili na težini a zatim se dodaje i konzervans.

Naš savjet vam je Domaće i ništa drugo!

Izvor: http://stanjeonline.info

TRI SASTOJKA Pijte samo čašu dnevno i riješite se sala s trbuha



Ljeto se opasno bliži, a vi niste zadovoljni svojom figurom? Pokušajte s ovim napitkom za kojeg mnoge žene tvrde da im je pomogao stanjiti struk za jedan centimetar dnevno. Napitak uklanja višak masnoće i vodu iz organizma. Istovremeno poboljšava funkciju mozga, vid i pamćenje.

Sastojci:

- 1 žličica meda
PHOTO:en.wikipedia.org- 2 žličice jabučnog octa
- 1 šalica svježe iscijeđenog soka od grejpfruta

Sve zajedno stavite u blender i dobro izmiksajte.

Napitak konzumirajte prije ručka ili večere sedam dana, a potom napravite pauzu od sedam dana. Ukoliko je potrebno, tretman možete ponoviti.

Ako niste ljubitelj grejpa, možete ga zamijeniti narančom.

Izvor: magazin.net.hr/healthyfoodteam

OD SADA SE PAZITE: Ukoliko niste imali intimne odnose 7 ili više dana, evo šta će se dogoditi vašem organizmu!



Uz pomoć raznih internet portala, danas nam je omogućeno da saznamo mnogo stvari koje su korisne za nas i naše zdravlje.

Upravo sada ćete saznati koliko je bitno imati intimne odnose, te da oni imaju razne zdravstvene prednosti o kojima do sada niste ni razmišljali.

Međutim, stručnjaci su utvrdili da ukoliko ovu aktivnost ne obavljamo najmanje sedam dana, onda mogu da se dogode velike i ozbiljne posljedice, baš kao i kada je u pitanju bilo koja druga aktivnost.

 Evo o kojim posljedicama je riječ: Stres Da biste umanjili stres idealno rješenje je da imate odnose sa svojim partnerom.

 Istraživanja koja su izvršena 2005. godine pokazala su da odnos koji imate sa svojim partnerom djeluje na mentalne i fizičke osobine i u znatnoj mjeri ih poboljšava.

Problemi sa srcem Obzirom da za vrijeme intimnog odnosa dolazi do fizičke aktivnosti, to se pokazalo jako dobrim kada je u pitanju održavanje zdravlja srca, te samim tim djelujemo i na cirkulaciju.

Ukoliko jednom sedmično vodite ljubav onda su vam smanjene šanse da obolite od erektilne difuzije.

Nisko samopouzdanje Kada dođe do ejakulacije , svi hormoni prolektin testosteron kao i estrogen djeluju na naše emocije i uravnotežuju ih

Izvor: http://www.zivjeti-zdravo.com

Uzmete 2 kašike dnevno ovog ELIKSIRA i za DVIJE sedmice ISTOPITE višak centimetara u struku!



Trebat će vam:

4 limuna
2 cm svježeg đumbira
2 kašike cimeta

3 kašike meda
¼ šolje hladne vode

kilogrami-eliksirPostupak:

Iscijedite limun i dodati sok od limuna u blender zajedno sa ostalim sastojcima. Pomiješajte sve za najmanje 3 minute.

Potrošnja:

Držite preparat u staklenoj tegli i trošite 1 kašičicu, dva puta dnevno, prije jela. Ponovite postupak za najmanje 2 tjedna, a onda uzeti 2 tjedna pauze, a zatim ponovite.

Izvor: prirodnilijek

RIJEŠITE SE CIGARETA ZAUVIJEK: Prirodni recept koji sigurno liječi ovisnost



Ovisnost o nikotinu jedan je od najtežih oblika ovisnosti stoga i ne čudi da se mnogi ljudi ne mogu riješiti ovoga poroka. Upravo zato donosimo vam ovaj jednostavan recept kojim ćete se zauvijek riješiti cigareta. Recept se sastoji od nekoliko sastojaka koje većina vas ima u svojoj kuhinji.

Sastojci:

- Polovica grejpa
- Polovica naranče
cigareta-pusenje03

- 2 dl čaja od kamilice
- 30 grama ulja jojobe

- 30 grama maslinovog ulja
- 30 grama kokosovog ulja
- 5 grama origana

Narežite grejp i naranču, te u jednoj posudi izmiješajte sve sastojke dok ne dobijete homogenu smjesu.

Smjesu stavite u male posudice koje će vam biti praktičnije za nositi sa sobom i mažite se njom na kožu ispod nosa ili stavite nekoliko kapi na vatu i duboko udišite svaki put kada osjetite potrebu za cigaretom.

Izvor: http://www.dnevno.ba/

SVA SNAGA PRIRODE SABRANA JE U OVOJ BILJCI!Liječi čak i prelom kostiju!



Mast koja sadrži ekstrakt ove biljke slične bijeloj repi uspjela je tijekom testiranja za pet dana u potpunosti izliječiti bol u leđima.

Istraživanje su proveli znanstvenici s Njemačkog sportskog sveučilišta u Bonnu, a rezultati su objavljeni u British Journal of Sports Medine. ’Ekstrakt korijena gaveza je nevjerojatno moćan i klinički dokazano učinkovito smanjuje akutnu bol’, stoji u objašnjenju rezultata istraživanja.

Ova biljka ima korijen poput repe i velike, dlakave listove, a travari je koriste od davnina. Prijašnja istraživanja također su dokazala da gavez učinkovito uklanja i druge vrste bolova te se pokazao odličnim u obliku gela protiv bolova i za iščašenja zglobova te kod osteoartritisa koljena. No ne smije se uzimati u obliku kapsula i nadomjestaka jer može biti otrovan za jetru.

Gavez sadrži alantoin, koji potpomaže stvaranje novih ćelija, pa se zato koristi i za: sve vrste povreda, ispucalost kože, posekotine, kada je nemoguće zaustaviti krvarenje. Kod liječenja kostobolje i gihta gavez se stavlja kao obloga na bolna mjesta.

Ekstrakti listova gaveza blagotvorno djeluju na bolne zglobove, umanjuju bol i posljedice povreda. Koriste ga čak i ljudi, koji provode mnogo vremena za računarom i imaju bolove u leđima. Masti i tinkture gaveza pomažu i kod oporavka uganulih gležnjeva, smanjuju otoke i bol, pa su dobri i kod bolnih mišića i sportskih povreda.

Listovi gaveza sadrže alantonin, koji pomaže u bržoj regeneraciji kože, jer podržava rast novih ćelija. Zato su masti lista gaveza dobre kod problema s modricama, posjekotinama i ranama.

prelom-kuka-111Gavez se pokazao i kao najdjelotvorniji kod liječenja čukljeva, odnosno čvoruga u korijenu palca (zglob palca postaje isturen).

Uz to koriste ga i kod liječenja psorijaze, ekcema, dermatitisa, lišajeva, akni.

Gavez nemojte samostalno brati i koristiti i morate paziti na doziranje. Najbolje je kupovati provjerene proizvode od gaveza.

Proizvodi na tržištu mogu sadržavati od 5 do 20 odsto gaveza. Savjetuje se da se tinkture i masti ne koristite duže od 10 dana uzastopno ili 4 do 6 sedmica godišnje. Takođe, dobro je znati da se svi preparati od gaveza ne smiju držati u gvozdenim ili limenim posudama.

Izvor: http://lifepressmagazin.com/

Upoznajte ČUDESNO ulje koje će vam osigurati ravan stomak, bujnu kosu i ljepše nokte



Aroma i miris će vas momentalno osvojiti

Kako podnosi visoke temperature (do 180 stepeni) možete ga koristiti i u priprmei raznih jela i kolača. A ukoliko još niste probali čuvenu „bulletproof” kafu, predlažemo vam da to učinite.

JAČA IMUNITET

Laurinska kiselina je odlična saveznica u borbi protiv virusa, bakerija i gljivica. Pomaže u izgradnji i jačanju imunog sistema, ali prema jednoj studiji uništava i ćelije raka.

POBOLJŠAVA VARENJE

Kokosovo ulje bi naročito trebalo da konzumiraju osobe sa digestivnim problemima. Ujutru na prazan stomak popijte čašu mlake vode, a zatim pojedite kašičicu kokosovog ulja. Vašem stomaku će prijati, a vi ćete vrlo brzo primjetiti rezultate. Takođe, kokosovo ulje vrlo uspješno pomaže izbacivanju kandide i parazita iz organizma.

PHOTO:flickr/Meal Makeover MomsPOMAŽE PRI MRŠAVLJENJU

Kokosovo ulje pomaže topljenju masnih naslaga, posebno kada je u pitanju stomačna regija.

REDUKUJE APETIT

Jedna od najboljih strana čudesnog kokosovog ulja je to što redukuje apetit. Takođe, masne kiseline iz kokosovog ulja ubrzavaju metabolizam i regulišu šećer u krvi.

OBOGATITE UKUS

Kokosovo ulje podnosi visoke temperature, tako da ga možete koristiti pri spremanju jela, kao sastojak frosting za kolače, preliva za salatu ili kao dodatak desertima.

Izvor: zena.blic.rs

Izliječite URASLI NOKAT kod kuće pomoću dvije stvari i izbjegnite nepotrebnu operaciju!



Urasli nokat nam može biti problem. Bolan je i dovodi do iritacije okolne kože. Ovdje vam nudimo jednostavno rješenje za to:

U 5 litara vode stavite 2-3 kašike sode bikarbone. Neka voda bude topla. Potopite stopala,a zatim ih dobro posušite jer se na mokrom razmnožavaju bakterije i gljivice.

Uvijek kada perete noge, potrudite se da ih dobro osušite kako se gljivce ne bi počele stvarati. Nakon toga, stavite flaster na to mjesto.

Uz pomoć pincete stavite komadić vate između noktiju i kože. Pamučnu vatu umočite u malo joda prije primjene. Zatim je nanesite na vanjsku stranu nokta i zamotajte.

Nakon 24 sata ponovite postupak, a potrebno je ovo raditi otprilike nekih 12 dana i onda bi se poboljšanje trebalo primjetiti. Veoma je bitno da prije tretmana omekšate kožu, potapanjem u vodu.

Soda bikarbona ima antiseptičko dejstvo i od pomoći je u raznim stanjima. Čak je dobra zamjena za dezodoranse, a dezodoransi su inače puni kancerogenih materija i čest su uzrok raka dojke.

Zato je bolje da koristite sodu bikarbonu ili da kupite dezodoranse na kojima je naglašeno da nemaju aluminija niti štetnih materija.

Izvor: megagiga.info

2 kapi ovoga u UŠIMA i 97% vašeg SLUHA će se oporaviti! Čak i ljudi stariji od 80 godina su ludi za ovim jednostavnim i prirodnim lijekom!



Na tržištu se danas nude brojni tretmani za vaše uši, ali danas, mi ćemo vam predložiti prirodno rješenje koje će vam pomoći da vrlo brzo i lako smanjite vaše probleme sa sluhom!

Češnjak je sastojak koji se koristi kao rješenje.

Potrebno:

– 3 čehna bijelog luka
– maslinovo ulje
2-kapi-usi– kapaljka
– gaza

Priprema:

Uzmite tri čehna bijelog luka. Zatim, operite ih i pritisnite čvrsto, tako da možete izvući maksimalnu količinu soka. Pomiješajte bijeli luk sok s maslinovim uljem i staviti ga u kapaljku.

Korištenje:

Stavite 3-4 kapi ovog ulja u vaše uši. Odmorite u ležećem položaju. Uzmite komad gaze i zatvorite uho. Vaš sluh će se brzo popraviti uz pomoć ovog recepta!

Izvor: receptibakinekuhinje.info

Sa ovim napitkom očistiite jetru i omršajte za 72 sata – RECEPT



Kada je organizam prepun toksina, јеtrа niје u stаnju dа оbаvlја svоје funkciје nоrmаlnо. U tаkvој situаciјi, prоcеs mršаvlјеnjа је znаtnо spоriјi i nabacujete svе višе i višе kilоgrаmа.

Ljudi nе uzimaju u obzir dа čista јеtrа је vjеrоvаtnо nајvаžniјi fаktоr kојi оdrеđuје dа li je moguće gublјеnjе tеžinе ili će tаkаv prоcеsе biti zаustаvlјеn i nеće dati nikаkvе rеzultаtе duži vrеmеnski pеriоd.

То је rаzlоg kada mnоgi lјudi pоkušаvајu dа izgubе tеžinu kоristеći rаzličitе mеtоdе a ne оstvаruju svој cilј mršаvlјеnjа uprkоs njihоvim оgrоmnim nаpоrimа.

Аkо stе јedni оd оnih kојi žеlе dа izgubе tеžinu, prоbајtе оvај rеcеpt i u pоtpunоsti dеtоksikujte svојu јеtru.

napitak-peršun-limun
Kоnzumirајte pićе 3 dаnа i оčistitte svојu јеtru od svih nеčistоćа i tоksinа kојi živе unutrа.

Kаkо sе kоristi?

Kоnzumirајte оvо pićе 3 putа dnеvnо u trајаnju оd 3 dаnа. Izbjеgаvајtе tеškе оbrоkе tоkоm оva 3 dаnа. Jedite svjеžu zdrаvu hrаnu, kаkо bi sе оlаkšаlо dеtоksikаciјa јеtrе i pојаčаo prоcеs smаnjеnjа kilоgrаmа .

Sаstојci:

- 3 limunа
- 1 šоlја isеckаnоg peršuna
- 5 stabljika celera
- 6 šоlја vоdе

Uputstvо:

Sоk od limuna, pеršun i cеlеr sameljite u blenderu a zаtim dоdajte vоdu i dоbrо prоmеšајtе. Kоnzumirајu 2 čаšе, 3 putа dnеvnо nа prаzаn stоmаk.Pоnоvitе pоstupаk u nаrеdnih 2 dаnа. Zаtim nаprаvite pаuzu оd 7-10 dаnа i јоš јеdnоm pоnоvitе trеtmаn.

Izvor: http://web-tribune.com/

Pomješajte med i sodu bikarbonu: Jedite mjesec dana po 3 kašičice, evo šta će se desiti!!



Ideja o mješanju sode bikarbone sa javorovim sirupom ili medom čini se bizarnom, jer se vjeruje da se ćelije raka hrane šećerom. Međutim, naučnici su nakon 60 godina zablude shvatili da su sva istraživanja bazirali na pogrešnoj pretpostavci.

A sve i da su bili u pravu, u ovom slučaju šećer djeluje drugačije.

Naime, ćelije raka ne uspjevaju da iskoriste šećer za rast, jer ih soda bikarbona odmah ubija.

Javorov sirup ide prema ćelijama raka, za koje se vjeruje da troše 15 puta više glukoze u odnosu na zdrave ćelije), a uz pomoć sirupa soda ulazi u maligne ćelije.

Priprema:

Pomješajte sodu bikarbonu i javorov sirup ili med u odnosu 1:3, zagrijte i mješajte na vrlo laganoj vatri deset minuta.

Konzumiranje:

Uzimajte tri kašičice dnevno tokom mjesec dana, najviše dva mjeseca. Tokom ove terapije potrebno je da izbjegavate meso, šećer i bijelo brašno.

Izvor: http://www.nezavisne.com/

MUČI VAS NESANICA? Ovo su naučno dokazane metode koje će vas uspavati KAO BEBU!



Nekima su dovoljni samo topla deka i udoban jastuk za dubok i čvrst san, dok drugima mnoge stvari jednostavno ne dozvoljavaju da zaspu – zdravlje, svakodnevni stres i briga utiču na vaš san.

U sitauaciji kada vam toplo mlijeko i čaj od kamilice ne mogu pomoći, onda potržite odgovor u nauci!

1. Kada ne možete da zaspite

Nemojte konzumirati čaj niti kafu 7 sati prije odlaska na spavanje
Vježbajte svako jutro
2. Ako vas muči hrkanje

Pokušajte da zaspite na strani, sa rukama ispod glave
Isperite nos slanim rastvorom prije spavanja
Izbjegavajte konzumiranje alkohola
3. Ako vas boli vrat

Izbjegavajte glomazne jastuke i redovnije ih mijenjajte
Birajte jastuke od lateksa
4. Ako se često budite u toku noći

Izbjegavajte konzumiranje alkohola prije odlaska na spavanje
Pokušajte da izregulišete temperaturu sobe – idealna je između 20-22 stepena
5. Ako vas muči gorušica

Posjetite doktora i utvrdite zbog čega dolazi do nje
Spavajte na lijevoj strani tijela sa glavom na velikom, izdignutom jastuku

nesanica6. Ako vas bole ramena

Spavajte na leđima sa jastukom između ruku
7. Ako vam je teško da se probudite

Pokušajte da se svaki dan budite u isto vrijeme, čak i tokom vikenda
8. Ako imate problem sa bolovima i grčevima u mišićima

Pokušajte da izmasirate bolno mjesto, zagrijte i istegnite mišiće
9. Ako vas bole leđa

Stavite drugi jastuk ispod butina, ukoliko spavate na stomaku;
Ako spavate na stomaku, jastuk stavite ispod nogu.

Izvor: http://www.zenskimagazin.rs/

E SADA MOŽETE JESTI BIJELI LUK DO MILE VOLJE: OVO NEUTRALIŠE NJEGOV MIRIS!



Bijeli luk ima posebn ukus koji se većini ljudi dopada, a pritom je i veoma zdrav.
Često ga nazivaju najjačim prirodnim antibiotikom.

Kada ga pojedemo, dobijemo veoma intenzivan zadah koji naizgled ništa ne može da ukloni.

Kada jedete bijeli luk, on ispušta alicin enzim koji ima veoma jak miris i koji zbog svoje sumporne komponente u organizmu može da se zadrži i do 24 časa.

Jedan od razloga za to je činjenica da se taj gas apsorbuje u krv i prebaci u pluća, odakle ga mi izdišemo.
Upravo zbog toga žvake i ispiranje usta vodom ne pomažu da se miris ukloni, jer miris ostaje u plućima.

Najbolja opcija za uklanjanje mirisa je limunada, koji neutrališe enzime i stavlja tačku na neprijatan zadah. Zato poslije popijte limunadu bez šećera posle obroka.To je jedini način!

Izvor: http://www.nasi-recepti.info

Ako pijete sodu bikarbonu na ovaj način, riješićete se ove 4 bolesti



Primjene sode bikarbone veoma su dobro poznate, a mnoge od njih tiču se zdravlja. Jednostavnim napicima, napravljenim na bazi ove sode, u mogućnosti ste da preventivno djelujete na pojavu bolesti, pospješite sopstvenu energiju, ubrzate metabolizam ili izliječite bolestan želudac, piše “Bašta Balkana“…

Poznavaoci značaja sode bikarbone naveli su čak 77 njenih korisnih osobina koje mogu da se naširoko primjene u zdravlju, ljepoti ili u domaćinstvu. Nije nikakva novost da konzumiranje sode bikarbone može značajno poboljšati opšte zdravstveno stanje, a kada je u kombinaciji sa nekim drugim sastojcima, njena moć se čak može i povećati.

Navešćemo četiri primjene sode bikarbone i napitke na njenoj bazi, koje možete napraviti sami kod kuće i tako na potpuno prirodan način riješiti se nekoliko zdravstvenih tegoba.

Soda bikarbona kao preventiva

Ovo je i najjednostavnija primjena sode bikarbone, kada se njen prah pomiješa sa običnom pijaćom vodom. Napitak u kojem su pomiješani voda i soda bikarbona nastaje kada se dvije kašike sode sipaju u čašu vode. Ovu mješavinu potrebno je popiti u roku od sat vremena i ponoviti postupak 3 puta dnevno.

Obična voda zamućena sodom bikarbonom ne liječi nijednu specifičnu bolest, ali je preventiva mnogim oboljenjima.

Treba se truditi da telo ostane u alkalnom stanju, a soda bikarbona može pomoći uravnotežavanju nivoa pH u tijelu, što će spriječiti mnoge bolesti, pa i one najteže, jer je previše kiseline u tijelu jedan od vodećih uzroka brojnih bolesti.

Ukoliko imate gorušicu ili druge probavne probleme, pola kašičice sode bikarbone rastvoriti u pola šolje vode, pa to popiti jedan sat poslije svakog obroka.

Soda bikarbona kao energetsko piće

Soda bikarbona može da djeluje i kao podrška telesnoj energiji tokom fizičkog napora ili vježbanja u teretani, jer pomaže da se umanji kiselost koja se proizvodi u mišićima dok se trenira. Za ovo piće potrebno je 7 šolja kokosove vode, koju treba zagrijati, pa u nju sipati 1/4 kašičice sode bikarbone. U ovaj rastvor sipati 1/2 šolje soka od limuna, 1/4 šolje meda i 1/2 šolje morske soli.

Soda-bikarbona-pixabay
Mješavinu sipati u staklenu teglu i čuvati je u frižideru. Uz upotrebu tokom vježbanja, ovo energetsko piće može potrajati sedam dana.

Soda bikarbona i zeleni čaj za bolji metabolizam

Ovaj napitak će ubrzati metabolizam, a time i pomoći smanjenju tjelesne težine. Primarna jedinjenja koja se nalaze u zelenom čaju, kao što su katehin, teanin i kofein, dokazano sagorijevaju masti u tijelu, dok dodatak sode bikarbone daje podršku gubljenju viška masti, jer se u kiseloj sredini one ne mogu dobro sagorijeti.

Napitak se pravi tako što se 1/4 kašičice sode bikarbone doda u šolju pripremljenog zelenog čaja, a pije bar jednom dnevno.

Soda bikarbona za bolest želuca

Gastroezofagealna refluksna bolest (GERB) je oboljenje digestivnog sistema koje je uzrokovano vraćanjem želudačnog sadržaja u jednjak, a soda bikarbona je odlična za tretiranje ovog problema. Pomiješati 1/4 kašičice sode bikarbone sa 2 kašike jabukovog sirćeta u šolji vode. Piti po potrebi.

Izvor: http://www.bastabalkana.com/

Spavate na LIJEVOJ strani? Nakon što ovo saznate ODMAH ćete početi!



To nam može pomoći da svarimo bolje i lakše. To poboljšava ukupni digestivni sistem omogućavajući tijelu da izvuče hranjive tvari i odlagaže toksine brže i efikasnije, ali i utječe na našu cirkulaciju i kardiovaskularno zdravlje jer srce bolje pumpa nizbrdo i krv cirkuliše efikasnije natrag u srce.

spavanje-na-lijevoj-strani

Ovaj položaj poboljšava funkciju slezene. To rezultira u tome da bolje vrši limfnu drenažu, uz manje stresa i negativnih uticaja na naše zdravlje.

Pokušajte da spavate na lijevoj strani što je prije moguće. Svako od nas ima stalni, preferirani način spavanja i može biti vrlo teško razbiti taj običaj. Trenirajte vaše tijelo da spava na lijevoj strani prebacivanjem na svjetlo koji se nalazi na desnoj strani, gdje spavate.

Dakle, pokušajte da promijenite navike i spavajte na lijevoj strani! To je zdravo za tijelo i vaše kompletno blagostanje, pa zašto ne bi probali?

Izvor: http://www.pozivitno.info/

HIT LIMUN DIJETA: Za 14 dana 10 kilograma manje!



Limun dijeta je plan za čišćenje organizma i gubitak težine koji za 14 dana treba izvršiti detoksikaciju tijela i pomoći da izgubite i do 10 kilograma.

Ova dijeta je vrlo jednostavna: svakog jutra prije doručka popiti određenu količinu limunovog soka pomiješanog sa vodom.

Dan 1: sok od 1 limuna pomiješan sa 1 čašom svježe vode.
Dan 2: sok od 2 limuna pomiješan sa 2 čaše svježe vode.
Dan 3: sok od 3 limuna pomiješan sa 3 čaše svježe vode.
Dan 4: sok od 4 limuna pomiješan sa 4 čaše svježe vode.
Dan 5: sok od 5 limuna pomiješan sa 5 čaša svježe vode.
Dan 6: sok od 6 limuna pomiješan sa 6 čaša svježe vode.
Dan 7: sok od 3 limuna pomiješan sa 10 čaša svježe vode. Dodati 1 žlicu meda i piti smjesu tijkom cijelog dana.

PHOTO:pixabay

Dan 8: sok od 6 limuna pomiješan sa 6 čaša svježe vode.
Dan 9: sok od 5 limuna pomiješan sa 5 čaša svježe vode.
Dan 10: sok od 4 limuna pomiješan sa 4 čaše svježe vode.
Dan 11: sok od 3 limuna pomiješan sa 3 čaše svježe vode.
Dan 12: sok od 2 limuna pomiješan sa 2 čaše svježe vode.
Dan 13: sok od 1 limuna pomiješan sa 1 čašom svježe vode.
Dan 14: sok od 3 limuna pomiješan sa 10 čaša svježe vode. Dodati 1 žlicu meda i pijte mješavinu tijekom cijelog dana.

Ako vam je teško popiti sve odjednom, pijte koliko god možete, a ostatak ostavite za kasnije. Samo pazite da ga pijete najmanje sat prije obroka.

Ova dijeta se ne preporučuje osobama sa gastrointestinalnim problemima.

Limun dijeta je posebno učinkovita u jesen ili proljeće, u vrijeme kada su našem tijelu potrebni dodatni vitamini i detoksikacija.

Izvor: dnevno.ba

Ruska travarka podijelila RECEPT s kojim ćete brzo SKINUTI suvišne masne naslage!



Glavni sastojci ovog recepta je sveži ren, med i neprskani limun sa korom. Blagotvorno dejstvo meda i limuna je opšte poznato, dok renu nije posvećeno dovoljno pažnje.

Ren (lat. Armoracia rusticana) je biljka sa višegodišnjim zelenim listovima, bijelim korenom i oporim ukusom. Dolazi iz Mediterana i zapadne Azije. U ishrani se najčešće koristi korijen rena, ali često su veoma ukusni i mladi listovi biljke.

Zbog svog sastava (vitamin C, kalijum, vitamin B1, vitamin B6, gvožđa, kalcijum, vitamin B2, magnezijum, fosfor …) ren je izuzetno dobar kao lijek.

Njegova ljekovita svojstva su poznata još iz antičke Grčke. Čak i 1500 godina pre nove ere ljudi su ga koristili za ublažavanje bolova u leđima, piše webtribune.rs.

Neophodan je kao dodatak drugim jelima, posebno u masnoj hrani, jer pomaže u varenju. Ren čisti organizam, poboljšava metabolizam, smanjuje umor, a najviše se preporučuje za dijabetičare. Stimuliše reprodukciju i razvoj korisnih bakterija u radu crijeva.

Sok od rena uništava bakterije koje izazivaju dizenteriju i tuberkulozu, salmonelu, kao i mnoge gljivice. Pospješuje funkciju varenja stimulacijom izlučivanja želudačnih i crevnih sokova, žuči i enzima iz pankreasa. Ren stimuliše jetru, stimuliše srce i cirkulaciju i pored toga je odličan diuretik, a pomaže i kod reumatizma.

debljina

Sastojci:
– 125 g hrena
– 3 neprskana limuna
– 3 kašike meda

Priprema:
Pripremite 125 grama rena i blenderom ga usitnite. Uzmite tri limuna, isjecite ih, izvadite sjemenke iz njih i zajedno sa korom ih usitnite blenderom, a zatim pomješajte sa renom. Nakon toga dodajte tri kašike meda i sve dobro sjedinite.

Držite ovu smejesu u zatvorenoj tegli u frižideru.

Uzmite jednu kašiku melema dva puta dnevno uz obrok.Koristite 3 nedelje i vidjećete kako se smanjuje obim vašeg struka!

Izvor: http://novi.ba/

Ako oni koji pozivaju u kršćanstvo nemaju odgovore na ova pitanja, pa kako mogu obični ljudi prihvatiti kršćanstvo kao svoj spas na obadva svijeta!?



U uživo emisiji "Džisus (Isus) Četlajn" (Jesus Chatline) sveštenik Ričard Brniš ostaje bez teksta na nekoliko pitanja jednog gledaoca.

Ako oni koji pozivaju u kršćanstvo nemaju odgovore na ova pitanja, pa kako mogu obični ljudi prihvatiti kršćanstvo kao svoj spas na obadva svijeta!?


Sad nam ostaje da se pitamo sta je Isus? Bog, sin boziji ili poslanik kako pise u Kuranu ?



četvrtak, 16. ožujka 2017.

CIJELI SVIJET POLUDIO ZA OVIM RECEPTOM: LIJEČI KOLJENA I OBNAVLJA KOSTI I ZGLOBOVE – ODMAH!



Kako starimo, sve više osjećamo bolove u kostima i zglobovima. Umjesto da stalno posežete za klasičnim lijekovim protiv bolova, okrenite se prirodi koja je dosta učinkovita a neće ostaviti štetne posljedice po druge organe kao neki lijekovi.

Ovaj lijek je veoma zdrav, pomoći će vašim kostima i zglobovima, ali i cjelokupnom zdravlju. Veoma je jednostavan za napraviti.

Potrebni sastojci:

Untitled-502 kašike želatine
4 kašike susama
3 kašike grožđica

8 kašika sjemenki lana
40 g sjemenki bundeve
200 g meda
Priprema i način korištenja:

Priprema je veoma jednostavna, samo treba da stavite sve satojke u blender dok ne dobijete finu smjesu. Uzimajte po malu kašiku 3 puta dnevno prije obroka i osjećet ćete se puno bolje.

Ovaj lijek će poboljšati vaš imunitet, dobro će djelovati i kod anemije, a osim toga, ubrzat će metabolizam. Bolovi u zglobovima i kostima će se znatno smanjiti. Nadamo se da će vam ovaj recept biti od koristi.

Izvor: megagiga.info

JUTARNJA BANANA DIJETA: S OVIM DORUČKOM SMRŠAVITE 5 KG U 2 TJEDNA BEZ PO MUKE!



Nakon što je u Japanu izašla knjiga o dijeti s bananama, počeo je pravi banana-bum! U ovoj knjizi je opisana istinita priča Japanca Hitoshi Watanabe, koji je pomoću ove dijete izgubio 18 kilograma za samo par mjeseci!

Zašto je ova dijeta postala toliko popularna? Watanabe tvrdi da je za gubitak viška težine potrebno samo zamijeniti uobičajen doručak – s bananama i mlakom vodom!

Hitoshi Watanabe kaže da kombinacija banana s vodom sobne temperature dovodi do ubrzanja metabolizma, zato čovjek koji provodi ovu dijetu, za ručak i večeru može jesti više-manje sve što želi, ali i dalje će gubiti suvišne kilograme.

Također, polu-zrele banane sadrže tzv. otporni škrob, zbog kojeg se osjećamo sitim. Kao rezultat, proces sagorijevanja masti je još intenzivniji, 30% brži nego pomoću tradicionalnih metoda. Voda sobne temperature poboljšava probavu, te smanjuje osjećaj gladi.

Watanabe je nakon brojnih propalih pokušaja da smršavi, odlučio u knjizi objediniti svoja iskustva iz prethodnih dijeta i znanstvene činjenice koje je njegova supruga Sumiko, farmaceutkinja po struci, stekla tijekom istraživanja preventivne medicine.

Stvorili su metodu mršavljenja koju su nazvali jutarnja banana dijeta i odmah oduševili sve koji ne vole baš vježbati. Naime, debljim osobama uvijek se savjetuje da izgore unesene kalorije vježbanjem, a Watanabe je pružio jednostavno rješenje: treba pojesti samo sirove banane uz čašu vode čim se dignu, te ništa ne jesti do ručka. Jednostavno banane sadrže resistentni škrob, koji aktivno potiče gubitak težine.

Naime, nije svaka vrsta škroba jednaka. Škrob se dijeli na probavljivi i rezistentni škrob. Rezistentni škrob se ne razgrađuje u tankom crijevu, nego prolazi u debelo crijevo gdje dolazi do fermentacije. Resistentni škrov pridonosi proizvodnji kratkolančanih masnih kiselina koje su hrana za stanice crijeva pridonoseći zdravlju gastrointestinalnog sustava.

Pravila nema, osim da pojedete količinu do osjećaja sitosti. Japanci imaju i pravilo 80/20, jer smatraju da se čovjek nikad ne treba prejesti, odnosno potpuno zatrpati želudac hranom. „Osam dijelova punog želuca održavaju čovjeka, dva dijela održavaju doktore.“ Zato mnogi pojedu samo 80% onog što je servirano, dok 20% vrate.

126000319-639x381

Pravila jutarnje banana-dijete

Doručak

Najbolje je da ujutro natašte popijete čašu mlake vode kako biste pokrenuli metabolizam. Pričekajte pola sata pa pojedite jednu bananu. Ako ste nakon 20 minuta i dalje gladni, pojedite još jednu bananu. Banane moraju biti svježe i ne sasvim zrele, a voda sobne temperature. Popijte vode što više možete.

Ručak i večera

Svi ostali obroci su uobičajeni. Ipak, preporučljivo je da se pridržavate nekoliko jedostavnih pravila, koja će vam pomoći u gubljenju suvišnih kilograma tokom ove dijete:

– Nikada ne jedite do potpune sitosti. Najbolje je ustati od stola s osjećajem da je još otprilike peti dio vašeg želuca slobodan.

– Večerajte najkasnije do 20 sati, optimalno vrijeme – 18 sati. Ako osjećate glad, nakon rane večere, pojedite neku voćku, ili malo sirovog muslija s jogurtom ili posnim sirom.

– Za vrijeme ručka i večere isključite deserte iz svog jelovnika. Ako želite pojesti nešto slatko, jedite voće.
– Pijte puno vode. Najbolje je piti vodu sobne temperature u manjim gutljajima. Ne piti 30 minuta nakon obroka.

– U razmacima između obroka možete popiti čaj, kavu, cijeđeni sok.
Zašto prakticirati banana dijetu?

Dijeta je općenito zdrava.
Banane sadrže vlakna, kalij i dobar su izvor energije.

Banane su jeftine te nemate potrebe za kupnjom skupih preparata.
Redoviti doručci poboljšavaju metabolizam i sprečavaju prejedanje kasnije tijekom dana.

Ako ne pijete kavu za doručak, stabilizirat ćete razinu glukoze u krvi, i samim time apetit.
Čaša vode sobne temperature ujutro budi metabolizam.

Izbjegavanje obroka iza 20 sati smanjuje želju za noćnim grickanjem i dodatnim debljanjem.
Banana dijeta je i odlična dijeta protiv celulita.

Izvor: uspesnazena.com

MAJČINA DUŠICA, MATERINA DUŠICA, TAMJANIKA



Majčina Dušica, Materina Dušica, Tamjanika (THYMUS SERPYLLUM) je trajni maleni grm, visine oko 30 cm, pokriva često u većim skupinama sunčane i suhe površine. Često se susreće na suhim travnjacima i pašnjacima.

Stabljika se sastoji iz poleglih i odrvenjelih izdanaka crveno mrke boje iz kojih izbijaju mnogobrojni ogranci.

Stabljika je pokrivena malim okruglasto jajastim listovima sa kratkom peteljkom.
Listovi su po rubu cijeli prema dolje slabo povijeni i točkasti od mnogobrojnih žlijezda sa eteričnim uljem. Ružičasti ili ljubičasti mali cvijetovi razvijaju se na vrhovima ogranaka, a okupljeni su u okruglastim cvastima.

Cvate čitavo ljeto, za koje se vrijeme sabire čitava biljka (Herba Serpylli). Biljka se prireže najčešće srpom, očisti se od primjese trava, i suši u hladu na zračnom mjestu.

majcina-dusica-glavnaPrilikom sabiranja biljka se ne smije čupati iz tla, jer sabrana biljka ne smije sadrzavati korjenje niti odrvenjele dijelove stabljike.

Čitava je biljka vrlo ugodnog i aromatičnog mirisa, koji potječe od eteričnog ulja, koje se iz biljke može dobiti destilacijom (Oleum Serpylli).

Suhu drogu potrebno je duvati na suhom i tamnijem mjestu, a najbolje je prešati je u bale, jer je prešana droga manje podložna vanjskim uticajima, pa će na taj način dulje zadržati svoj aromatični miris.

4 kg svježe biljke daje 1 kg suhe droge.
Kao droga upotrebljava se kod bolesti pluća i dišnih organa, bolesti mjehura, bubrega i ženskih bolesti.

Izvor: ljekovitobilje.info

ODLIČNA DIJETA: CIJELI SVIJET POLUDIO ZA „ŠVEDSKOM DIJETOM” ! U ČEMU JE TAJNA?



Za ljubitelje mesa, mliječnih proizvoda i robe ovo je svakako odličan izbor, a oni koji su je koristili ističu da se ovim načinom ishrane može regulisati šećer u krvi (zbog čega se posebno preporučuje dijabetičarima) i znatno smanjiti tjelesna težina.

Ovaj režim ishrane, kao što i sam naziv kaže (low carb, hight fat) propagira smanjeni unos ugljenihhidrata, a akcenat stavlja na masti i proteine.

Još jedna povoljnost ove dijete je što možete zaboraviti na kalorije, kao i na određenu satnicu, ali zato morate strogo da se pridržavate pravila i ni u kom slučaju ne posegnete za zabranjenim namirnicama.

DOZVOLJENE NAMIRNICE:

– Sve vrste mesa ( pileće, juneće, ćureće, divljač)
– Sve vrste ribe i rakova i
– Jaja na sve načine
– Povrće koje raste iznad zemlje: kupus, kelj, brokoli, prokelj, špargla, tikvice, masline, patlidžan, spanać, pečurke, zelena salata, avokado, luk, paprike, paradajz i sl.
– Mliječni proizvodi sa visokim procentom masnoće: jogurt, maslac, pavlaka, kajmak, grčki jogurt, razne vrste sireva
– Orašati plodovi: Suncokretove sjemenke, orasi, bundevine sjemenke, bademi, orasi, lješnici, indijski orasi, brazilski orasi.

DOZVOLJENO PONEKAD:

Povrće: Cvekla, šargarepa, repa, celer
Voće: Jedna voćka dnevno umjesto slatkiša, pogotovo maline jer sadrže male količine šećera
Čokolada sa većim procentom kakaoa (većim od 70 odsto) i to jednom do dva puta nedeljno

NIJE DOZVOLJENO:

– Šećer, sokovi, gazirana pića, tijesta, kolači, mafini, sladoled, torte, musli, granola musli, kao i vještački zaslađivači

dijeta
– Žitarice i skrob: hljeb, pasta, pirinač, krompir, pomfrit, čips, žitarice, kaše
– Margarin, rafinisana ulja
– Pivo

Zamolili smo nutricionisu Branku Mirković da nam odgovori da li je popularna „Švedska dijeta” zaista zdrava ili ne.

Prema njenim riječima, ovakav način ishrane pogodan je za osobe koje žive u hladnijim klimatskim uslovima ili kada su hladnija godišnja doba.

 Mladim, zdravim osobama koje se izrazito fiziki aktivne ovakav način ishrane veoma odgovara. Ishrana je jednostavna i ne opterećuje, a mogu se konzumirati jela u restoranima ili brzo i lako pripremiti kod kuće.

– Preporučujem da se povremeno primjenjuje ovakav način ishrane, posebno kada želite da brzo skinete kilograme i izbacite višak masnoće iz tkiva – naglasila je Branka Mirković.

Izvor: http://zena.blic.rs/

PREPORUKA NUTRICIONISTA: SVAKO JUTRA ČAŠU OVOG NAPITKA I NASLAGE NA STOMAKU ĆE POČETI DA NESTAJU!!



Višak kilograma oko stomaka često su kriva lijenja crijeva, koja sprečavaju sagorijevanje masnih naslaga i eliminaciju nečistoća iz organizma.

Nutricionisti tvrde da za to postoji rješenje i to vrlo jednostavno. Odgovor se nalazi u zdravom koktelu koji bi trebalo da zamjeni doručak, a sprema se brzo i lako, pišu Novosti.

download-678x381Recept:
Potrebno je da šest šljiva poklopite i ostavite deset minuta da odstoje.

Za to vrijeme u činiju sipajte dve supene kašike ovsenih pahuljica, kašičicu samljevenog lanenog sjemena i isto toliko kakaoa.

Prelijte sa 300 mililitra kefira i dobro izmješajte. Šljive sitno isjeckajte i dodajte u prethodnu smjesu, a potom koktel ostavite u frižideru preko noći i ujutru popijte na prazan stomak.

Poslije mjesec dana konzumiranja ovog napitka, izgubićete tri do pet kilograma i to prvo oko stomaka.
Ne samo da ćete smršati, nego će vam i ten biti ljepši, a kosa i nokti će ojačati.

Izvor: dnevno.rs

PRIRODNI RECEPT ZA REGULACIJU STOLICE I OZDRAVLJENJE PROBAVNOG TRAKTA!



Predstavljamo vam prirodni lijek za ozdravljenje probavnog trakta koji prije svega riješava probleme probave, tvrde i neredovne stolice te zatvora.

Dobra i redovna stolica ključ je zdravlja kod čovjeka. Gotovo uvijek dugotrajni problemi zatvora i neredovne , odnosno tvrde stolice izazivaju ozbiljne zdravstvene teškoće koje mogu rezlutirati najtežim oboljenjima.

Riješenje koje vam predstvljamo razvio je britanski hirurg Dr Neil O. Painter koji je sa svojim timom nizom eksperimenata razvio metodu koja riješava ovaj problem trajno i efikasno bez i jedne hemikalije ili vještačkog lijeka.

Riješenje problema odnosno metoda dr Paintera sastoji se u svakodnevnom konzumiranju pšeničnih mekinja u malim količinama tri puta na dan. Dobro ste pročitali potrebno je samo redovno svaki dan uzeti po nekoliko kašika pšeničnih mekinja i nakon 7-14 dana redovne upotrebe većina ljudi u potpunosti će povratiti 1-2 redovne i mekane stolice na dan.

Ekperimentima je utvrđeno da različita količina mekinja pomaže ljudima kod ovog problema. Zbog toga je preporuka da se starta sa dvije velike kašike mekinja tri puta na dan. Nakon 7-14 dana ukoliko ova količina ne djeluje povećajte na 3 kašike odnosno zadržite istu mjeru ako se rezultati pokažu kao adekvatni.

probavni-sustav-476x381Mekinje je teško konzumirati same , jer su suve, pa ih možete staviti u mlijeko, supu, jogurt, vodu , dodati u neko jelo ili na neki drugi način po vašem ukusu. Važno je jedino da redovno tri puta na dan unosite po 2-3 supene kašike pšeničnog mekinja.

Mekinje trebaju biti neprerađene a rezultati kod svih pacijenata koji ih redovno koriste budu pozitivni. Tvrda i neredovna stolica najviše je uzrokovana hranom u kojoj nedostaju vlakna.

Dr Painter ističe da ne postoji određena doza za svakoga, te da je potrebno da svaki pacijent pronađe odgovarajuću mjeru ekperimentišuči u rasponu od 1-4 velike supene kašike tri puta na dan.

Potrebno je svakih 7 dana mjenjati količinu dok svako za sebe ne pronađe i postigne mjeru koja će mu omogućiti 1-2 meke stolice na dan, koliko se smatra normalnim. Nakon regulacije problema pacijenti nastavljaju koristiti mekinje u ishrani po potrebi. Neredovna i tvrda stolica vrlo je učestali problem kod mnogih ljudi, kako u svijetu tako i u našim krajevima.

Izvor: http://zdravljebezdoktora.com/

PIJE SE 42 DANA: SOK ČUVENOG AUSTRIJANCA IZLIJEČIO PREKO 45.000 LJUDI



Rudolf Brojs iz Austrije ceo svoj život je posvetio pronalaženju najboljeg prirodnog leka protiv raka.

Napravio je poseban sok, koji je davao odlične rezultate u lečenju ove bolesti. Uz pomoć svoje metode, izlečio je preko 45.000 ljudi od raka i drugih neizlečivih bolesti. Prema Brojsu, rak može da se preživi samo uz pomoć belančevina.

Zbog toga je razradio poseban post u trajanju od 42 dana, tokom kojeg se piju samo čajevi i poseban sok od povrća, a glavni sastojak je cvekla. Tokom ovih 42 dana ćelije raka gladuju i umiru, dok se zdravlje kompletnog organizma poboljšava.

Brojsov sok se pravi samo od ekološki uzgojenog povrća. Sok može da se napravi kod kuće od domaćeg povrća, a sastoji se od: cvekle (55 odsto), šargarepe (20 odsto), korena celera (20 odsto), krompira (3 odsto) i rotkvice (2 odsto).

Važno je napomenuti da se sa sokom od cvekle ne bi smelo preterivati, već ga je potrebno uzimati onoliko koliko organizam u ovoj terapiji sam traži.

Cvekla je već tradicionalni i poznati lek za leukemiju. Ovo povrće sadrži aminokiselinu betain, koja ima antikancerogena svojstva.

Terapija cveklom, koja podrazumeva svakodnevno uzimanje soka od cvekle ili sirove rendane cvekle ima dokazano pozitivan efekat na leukemiju i mnoge druge vrste raka, o čemu svedoče hiljade ljudi.

Ali, redovno konzumiranje cvekle pomaže i protiv bolesti uzrokovanih oksidativnim stresom, a vlakna koja sadrži cvekla mogu da smanje nivo holesterola u krvi i do 40 odsto.

vbedhg874df-1

Cvekla je poznata i po tome što normalizuje krvni pritisak i pomaže u očuvanju elastičnosti krvnih sudova.

Cvekla sprečava i leči proširene vene, ako je svakodnevno konzumiramo. Gvožđe iz cvekle je moćno sredstvo za čišćenje organizma od toksina i izgradnju krvi. Upravo zbog toga cvekla je efikasna u lečenju mnogih bolesti, uzrokovanih toksinima.

Cveklu bi posebno trebalo da konzumiraju trudnice jer je bogata folnom kiselinom, što sprečava mnoge bolesti novorođenčadi.

Osim toga, sok od cvekle stimuliše rad jetre i žuči i sprečava zatvor, a u kombinaciji sa šargarepom, cvekla je odličan lek za giht, bolesti bubrega i žučne kese.

Ali, njena lekovitost ni tu ne prestaje, cvekla je neverovatno lekovata i pomaže i kod glavobolje, zubobolje, dizenterije, bolova u kostima, kod kožnih i menstrualnih tegoba.

Izvor: http://www.dnevno.hr/

JEDITE OVO ZA DORUČAK: I SMRŠAJTE NAJVIŠE U PODRUČJU STOMAKA!



Ovo je jedan od najzdravijih i najukusnijih doručka, jer u sebi sadrži vitamine i minerale koji poboljšvaju izgled kože, kose, normalizuju metabolizam i snaži organizam.

Ovaj svakodnevni doručak pomoći će eliminaciji nečistoća iz organizma i očistiti crijeva.

Bezuslovno rješava problem lijenih crijeva i opstipacije, sagorjevanje masnih naslaga i normalizuje težinu. Poslije mesec dana konzumiranja ovog koktela, lako ćete izgubiti 3-5 kilograma suviše težine,a najveći dio oko stomaka!Ten kože, kosa i nokti postaju zdravi i lepi, a stomak će se polako «istopiti»

Za pripremu ovog doručka biće potrebno :

– 300 ml kefira (ili nemasnog jogurta)
– 2 supene kašike ovsenih pahuljica
JEDITE_OVO_ZA_DORUČAK_I_SMRŠAJTE_NAJVIŠE_U_PODRUČJU_STOMAKA640x400– 1 kafena kašika samljevenog lanenog semena
– 1 kafena kašika kakaoa u prahu
– 5-7 mesnatih suhih šljiva

Priprema doručka:

Doručak se priprema uveče za sutradan.

Prelijte sa malo kipuće vode (100 ml) suhe šljive. Poklopite i ostavite na 5-10 minuta.

Za to vrijeme u činiju staviti ovseni pahuljice, samljeveno laneno sjeme i kakao. Preliti kefirom i dobro sve izmješati.

Nabrekle šljive sitno isjeckajte (možete u blenderu do stanja „pirea“ ili u super sjecku, ili ručno) i dodajte u prethodnu smjesu.

Dobro izmješajte i ostavite u frižider.

Ujutro izvadite iz frižidera i uživajte u svom zdravom i ukusnom doručku. Rezultati će ubrzo biti vidljivi.

Prvih dana možete imati „zanimljive“ osjećaje u stomaku:), ali to će proći. Vaš digestivni trakt počeće da radi kao sat!

Izvor: zenakraljica.work

ŽENE SU NAJVIŠE UGROŽENE:OVA BOLEST NE BIRA SVOJE ŽRTVE, A NAPADA PODMUKLO! UMOR JE JEDAN OD POČETNIH ZNAKOVA, EVO ŠTA GA JOŠ PRATI!



Fibromijalgija je mišićno-koštani poremećaj koji uzrokuje umor, bol u mišićima i zglobovima i probleme sa pamćenjem.

Žene zapravo mnogo češće pate od fibromijalgije, a u ovom trenutku ne postoji lijek za ovaj poremećaj.
Fibromijalgija često izaziva široko rasprostranjenu bol i umor, i može izazvati da su određeni dijelovi tijela bolno na dodir. Ovaj poremećaj može utjecati na vaše navike spavanja, obično ograničava miran san i izazva depresiju. Ostali simptomi, uključuju:

f-4-678x381– Bol u trbuhu

– Hronična glavobolja
– Suhoća usta, nosa i očiju

– Nemogućnost koncentracije

– Inkontinencija

– Sindrom iritabilnog crijeva (IBS)

– Utrnulost ili peckanje u prstima i stopalima

– Krutost

Da bi se utvrdilo da li imate fibromijalgiju, vaš liječnik mora eliminirati druge moguće uzroke simptoma, dajući vam testove krvi.

Izvor: http://www.pozivitno.info

MOJA PRIJATELJICA IMA 64 GODINE I SVI JOJ ZAVIDE JER NEMA NI JEDNE BORE! OTKRILA MI JE SVOJU TAJNU!



Mnogi ne znaju da se apirin može koristiti kao fantastičan sastojak maski za lice.

Maska od aspirina i limuna

Potrebno vam je:
– 3 aspirina
– 3 kašike limunovog soka

Priprema:
Rastvorite aspirine u limunovom soku i dobro pomiješajte i napravite pastu. Dobro operite lice, nanesite smjesu na lice i ostavite da djeluje 10 minuta, a onda operite lice sa puno vode.

tumblr_mzjmfhar1e1qmjucfo1_500-678x381

Maska od meda, jogurta i aspirina

Potrebno vam je:
– 4 aspirina
– 1 kašika jogurta
– 1/2 kašike meda

Priprema:
Usitnite aspirine dok ne postanu prašak i pomiješajte sa drugim sastojcima. Prije primjene ove maske, stavite krpu sa toplom vodom preko lica, zbog otvaranja pora.

Kada ste to uradili, osušite lice i ostavite masku da djeluje 30 minuta i na kraju operite lice mlakom vodom.

Izvor: megagiga.info

MASLAČAK LIJEČI RAK, HEPATITIS, BOLESTI JETRE, BUBREGA, ŽELUCA … EVO KAKO GA KORISTITI!



Maslačak se nalazi u krajevima s umjerenom i hladnom klimom. Pojavljuje se na livadama, parkovima, vrtovima, uz putove i živice. Uspijeva i u visokim planinama, ali ondje mu je rozeta mnogo manja. Izgled biljke se uvelike mijenja ovisno o staništu.

Najpoznatija i najčešća vrsta je zeljasta je trajnica s nazubljenim listovima u prizemnoj ružici iz koje se diže šuplja stabljika s jednom žutom cvjetnom glavicom na vrhu. Korijen je vretenast i u gornjem dijelu razrastao. Cvate od travnja do listopada. Nakon cvjetanja pojavljuje se sjeme, poredano kao zračna lopta, s mnogo sjemenki koje se šire pomoću vjetra.

U pučkoj medicini koristi se kao gorko sredstvo, kolagog, aperitiv te za smanjivanje masnoće u krvi. Maslačak je također jestiv, mladi listovi koriste se kao salata, cvjetovi za pripremu medu sličnog sirupa,te vina i pive. Od prženog korijena može se pripremiti nadomjestak za kavu. Pupoljci se mogu ukiseliti te služiti kao zamjena za kapare.Uzgaja se kao povrće u mnogim zemljama svijeta.

Listovi maslačka su bogati vitaminima i može se koristiti za salatu, zajedno s krumpirom i jajima. Stabljika ublažava probleme želuca, stimulira funkciju žučni mjehur, regulira metabolizam i čisti krv. Osim toga, cijev se može koristiti za liječenje dijabetesa, a mlijeko iz stabljike se može koristiti za uklanjanje bradavica. Na kraju, većina ljudi koristi cvijeće maslačka za pripremu domaćeg sirupa koji čisti krv, ublažava kašalj i poboljšava probavu.

Maslačak liječi rak, hepatitis, jetre, bubrega, želuca … Evo kako ga koristiti!

Recept za sirup

Uzmite 400 žutih cvjetova maslačka i sipajte tri litre vode preko njih. Zatim izrežite četiri naranče i četiri limuna na kriške i dodajte ih u smjesu. Ostavite smjesu 24 sata. Nakon 24 sata, procijedite smjesu i sipajte tekućinu u lonac. Dodajte dvije šalice šećera u lonac i kuhajte oko pola sata.

Nakon što je smjesa uzavrela i dovoljno gusta, skinite s vatre i sirup premjestite u sterilizirane staklenke. Koristite sirup od maslačka za liječenje kašlja ili bronhitisa.

PicMonkey-Collage-54-678x381Zdravstvene prednosti korijena maslačka u borbi protiv raka

Morate oguliti i izrezati suhi korijen maslačka na svježem zraku. Neka se suši dva tjedna ili dok ne postanu krhki pod prstima. Nakon sušenja, stavite ih u staklenku i pohranite u tamnom i hladnom mjestu.

Korijen maslačka odličan je za čišćenje bubrega, jetre, limfe i žučnog mjehura, što ga čini učinkovitim u liječenju žučnih kamenaca, zatvora, hepatitisa, akni, edema i reume. Osim toga, koristan je za žene, posebice za prevenciju i liječenje problema vezanih uz dojenje, kao i protiv cisti, tumora i raka, piše besthealthyguide.com

Priprema čaja od maslačka

Uzmite suho lišće maslačka i nasjeckajte ga. Spremite smjesu u posudu i čuvajte za kasniju uporabu. Za pripremu čaja od maslačka dodajte pola žličice mješavine u čašu vode. Jednostavno!

Druga mogućnost je da se pomiješaju 60 grama svježe mješavine maslačka i 30 grama osušenog korijena maslačka. Stavite ovu smjesu u posudu zajedno s vodom i malo soli. Smjesu dok kuhate, imajte na umu kako morate pokriti posudu i kuhajte oko 20 minuta. Procijedite tekućinu poslije i pojedite tri šalice dnevno.

Izvor: http://www.dnevno.ba/

VIŠE NIKAD NEĆETE KUPITI MASLAC U TRGOVINI NAKON ŠTO GA NAPRAVITE SAMI! (SAMO 2 SASTOJKA)



Mnogo je zdravije da koristite domaće proizvode, a ne da ih kupujete. Kupovno mlijeko se ne može porediti sa domaćim mljekom.

Isto tako se ni prirodni maslac ne može porediti sa onim kupljenim u prodavnici. Bilo bi dobro da sami sebi napravite maslac, a ovdje ćemo vam pokazati kako to da uradite.

d-6Sastojci:


2 šolje vrhnja
morska so

Priprema
Vrhnje stavite u blender dok ne dobijete gustu smjesu. Ocijedite vodu iz dobijene smjese i premjestite maslac u drugu posudu. Isperite maslac sa hladnom vodom i opet procijedite.

Malo posolite (morsku so stavite jer je zdravija, ali morate je inače skroz malo staviti jer je jača od obične). Dobijeni maslac stavite u frižider.

Izvor: megagiga.info

ISPERITE USTA SA JEDNIM JEDNOSTAVNIM SASTOJKOM I GLEDAJTE ŠTA SE DOGAĐA SA VAŠIM ZUBIMA!



Skupo plačati kako bi izbjelili vaše zube kada to možete uraditi sami, jeftino kod svoje kuće.

Jabučni ocat je nevjerojatan prirodni proizvod koji se može koristiti za brojne stvari, a također je odlično bjelilo za zube. Izrađen od fermentiranih jabuka, bogat je pektinima, zdravim enzimima i esencijalnim mineralima. Može ukloniti mrlje, izbijeliti zube i ukloniti sve bakterije u usnoj šupljini.

Jabučni ocat djeluje kao snažno sredstvo za čišćenje s vrlo blagim djelovanjem. Ocat pomaže u uklanjanju mrlja, izbjeljivanju zubi i uništavanju bakterija u ustima i desnima.

Kako koristiti ocat za izbjeljivanje zubi?

765Razrijediti jabučni ocat s vodom (pola kačičice jabučnog octa za čašu vode) i ispirati usta u jutro. Četkati kao i obično, nakon što ispirete usta. Učinite ovo redovito kako bi se oslobodili od mrlja na zubima i izbijelili ih.

Ovo trebate imati na umu prije nego koristite jabučni ocat za ispiranje usta:

Pobrinite se da protresete bocu ocata prije upotrebe jer su eterični spojevi prisutni na dnu boce.
Ne zaboravite otopino razrijediti sa vodom prije uporabe, jer je po prirodi kiselo i može oštetiti zube ako se koristi u nerazrijeđenom obliku.

Izbjegavajte korištenje ocat više od jednom dnevno jer može oslabiti caklinu vaših zuba.
Podijelite ovaj post ako ga smatrate korisnim sa vašim prijateljima i rodbinom!

Izvor: http://www.prirodom-do-zdravlja66.co

DJEVOJČICA JE SIŠLA SA TOBOGANA U SUZAMA. MAMA VRISNULA KAD JE POGLEDALA UNUTRA!



Žena po imenu Amy Smith, izvela je svoju kćer u park da se igra. Dan je bio lijep i činilo se da nikoga nema u blizini. Mama je našla udobno mjesto za gledanje i sjela, a djevojčica je bezbrižno otišla na tobogan gdje je ostala duže nego što je uobičajeno, prije nego što se spustila sva u suzama.

Smith je odmah potrčala, a kada je pogledala unutra bila je apsolutno zgrožena onim što je pronašla. Tunelski tobohan je obično njenoj kćerki bio omiljeni dio igrališta, ali sada je previše prestrašena da se vrati nakon ove traumatične situacije.

Kada je mala djevojčica izašla i trčala mami u suzama, Smith je bila zatečena onim što je curilo niz njezine noge. Mama je vidjela stražnji dio njene noge da je prekriven krvlju kao i krvave pelene.

lll
One su i prije dolazile u ovaj park ali nikada se nije nešto slično dogodilo. Međutim, ovaj put je bilo sasvim drugačije nakon što je neka užasna osoba namjerno učinila groznu stvar…

Amy tvrdi kako je otkrila razbijeno staklo na jednom dijelu tobogana koje je neko namjerno stavio tamo na štetu djece. Malu djevojčicu sa posjekotinama i malim krhotinama stakla u nozi majka je hitno odvezla u bolnicu gdje je morala biti posebno njegovana zbog povreda.

Djevojčica se sada oporavlja kod kuće, ali njena majka se nada da će ovo vidjeti drugi roditelji i shvatiti kao veliko upozorenje, te ubuduće pregledavati opremu za igru prijestavljanja djece da se igraju.

Noge nesretne djevojčice će se izliječiti, ali strah od nečega što bi trebalo biti zabavno i za djecu će nadživjeti ovu ozljedu i sigurno još dugo biti urezano u njoj.

Izvor: megagiga.info

OVAKAV RECEPT SPREMANJA GULAŠA ME ODUŠEVIO PA MORAM PODIJELITI SA VAMA



Sastojci:

1 kg juneceg mesa ( od buta ili plecke)
500g luka
3 cehna bijelog luka
1 veca ili 2 manje mrkve
2 kasike koncentrata od paradajza2-3 kasike bijelog vinskog sirceta
50g aleve paprike
500ml juneceg temeljca (najbolje domaceg od iskuhanih kostiju)
2 lista lovora
so, biber, malo svjezeg persuna

Priprema:

1.
Meso izrezati na krupnije kocke.Obje vrste luka ocistiti i usitniti na male kockice.
2.
Pripremiti vecu posudu za pecenje, koja je pogodna i za dinstanje u pecnici.
3.
Prvo na ringli, u gore pomenutoj posudi, otopiti 3-4 kasike maslaca i dodati luk. Sve na tihoj vatri dinstati oko pola sata, uz povremeno mijesanje da se luk lijepo izdinsta i postane zlatno-smede boje.Pred kraj dinstanja pridodati i na kolutice izrezanu mrkvu.
4.
U medjuvremenu pripremiti sve ostale sastojke: papriku, temeljac, sirce i koncentrat od paradajza. Papriku, sirce i koncentrat staviti zajedno u jednu posudu i polako nalijevajuci temeljcem mijesati da se sve sjedini u glatku smjesu.
capture-20170312-122217-crop5.
Pripremljenu masu preliti preko izdinstanog luka.Sve dobro promijesati.

6.
Komade mesa poslagati u pripremljenu smjesu , svaki komad okrenuti nekoliko puta,da sa svih strana bude uvaljan u smjesu.Zaciniti solju i biberom, te dodati lovorov list.
7.
Pokriti posudu i staviti u pecnicu zagrijanu na 160*C. Tako pokriveno dinstati 3-3,5 sata na istoj temperaturi. Povremeno preokrenuti komade mesa da se ne isuse i ravnomijerno izdinstaju.
8.
Po zelji, kad je gulas gotov, meso izvaditi, a saft sa stapnim mikserom pirirati (ko ne zeli da se primijete komadici luka). Po ukusu, dodati jos 100ml crnog vina i vratiti meso nazad.

Izvor: https://www.coolinarika.com/