
Juha od hokaido bundeve
Sastojci za 6 osoba:
2 hokaido bundeve
2 krumpira
2 luka
1,5 litra vode
malo soli
malo papra
malo peršina
Priprema:
Operite hokaido bundeve te ih očistite od koštica i narežite na kockice. Koru nije potrebno guliti
Ogulite krumpir i narežite ga na kockice
Prethodno očišćen i nasjeckan luk stavite na vruće ulje te ga prodinstajte
Nakon što se luk zažutio, dodajte nasjeckanu bundevu i krumpir te podlijte vodom dok voda ne prekrije povrće
Kuhajte na srednjoj vatri dok se bundeva ne počne lako drobiti pod kuhačom
Vruću juhu stavite u blender ili juhu smiksajte štapnim mikserom. Ukoliko bude gusta, slobodno dodajte vode po želji
Pri kraju dodajte soli, papra i peršina po ukusu
Izvor:www.klokanica.ba
Nema komentara:
Objavi komentar